dimecres, 27 de maig del 2009

Felipe i Letizia visiten l'amic dels paramilitars


Els hereus de la monarquia espanyola estan de visita a Colòmbia convidats pel president Álvaro Uribe i acompanyats, com no, d'una delegació empresarial. Colòmbia és un dels nostres aliats poc elegants a l'hora de respectar els drets humans. Hi ha una llarga llista de països on el respecte als drets civils i polítics és un acudit i que tenen acords comercials preferencials i relacions polítiques, diplomàtiques i econòmiques amb l'Estat espanyol (els demòcrates feministes saudites, la incorrupta família instalada en el poder en Guinea Equatorial, els tolerants i respectuosos amics israelians, diversos països africans amants del respecte i del bon rotllo i un llarg etcètera).
Visitaran els prínceps a les víctimes de la violència d'Estat impulsada per subjectes com Uribe? Condemnaran la brutal violència paramilitar vinculada a l'Estat i a les elits colombianes?

Evidentment, no.

Pd. Avui Salud Hernández Mora, corresponsal de Pedro Jota a Bogotà publicava un text al seu blog coincidint amb el 45º aniversari de les FARC. Com a exemple de periodisme equilibrat, objectiu i que no es posiciona a favor de cap dels bàndols comença dient: "No han logrado ni uno solo de sus fines, el pueblo los detesta y hasta Fidel Castro considera que su lucha carece de sentido. Aún así, las FARC no tienen la menor intención de reconocer su fracaso". Olé, olé i olé.