dilluns, 15 de març del 2010

El sopar de Rus


Dissabte, 21h00. Sopar de la provincia a la Plaça de Manises.

Avui Alfonso Rus dilapida uns quants milers d'euros, a compte de la Diputació, en un sopar de Falles on estan convidats nombrosos il·lustres valencians del calibre de Máximo Caturla, catapultat a la fama recentment per participar en la censura de l'exposició de fotos -algunes relacionades amb el Cas Gürtel- del MUVIM, Peter García, ex director de Canal Nueve dimitit pel Cas Gürtel o Rafael Betoret, cap de protocol de la Diputa imputat al Cas Gürtel. Hi ha un abans i un després del Cas Gürtel. Benvinguts valencians i nouvinguts a l'era postGürtel. No assistiren ni El Bigotes ni Francisco Correa, aquest últim per privació de llibertat. Tampoc Paco Camps, el líder de la branca valenciana gürteliana, però si el nou lloctinent Antonio Clemente i l'ex activista de la lluita armada Rafael Blasco. Aquesta és la fauna que ha reunit Rus esta nit.

Després d'un sopar correcte, barra lliure. Orquesta infamant i Rus tocant la bateria un any més. Esta nit no ha pogut vindre en Ferrari però l'inefable president de la Diputa és aclamat: "President! President!". "Aquesta cançó li la dediquem a la consellera Trini Miró!". "Trini! Trini!". Un cubata, per favor. I on està l'oposició?

Ai, l'oposició...

Els socialistes (ai, la perversió del llenguatge) anaven a dur uns quants exemplars de la publicació editada per la Unió de Periodistes de l'exposició Fragments d'un any en protesta per la censura... Finalment opten per deixar una cadira buida a la seua taula com a protesta (?). Pfff.... El PSPV... He vist ovelles més insurrectes en esta vida. Un cubata, per favor. Carmen Alborch balla un pasodoble amb Rafa Rubio. Què fred que fa ací, no? Un altre cubata, per favor, que paga la Diputa. Alarte es passeja per ahí. Què dir d'Alarte? Este subjecte és el que ha de liderar el canvi postcampista? El seu èxit -nul- és directament proporcional a la seua -nula- capacitat política. Bravo per l'alcalde d'Alaquàs! Un altre cubata que fa un fred que pela!

La música és infame, gran part del públic també ho és, però no podem marxar... Rus convida a cubates a tot déu, sense discriminació ideològica. Un altre, per favor. Afortunadament queda el quart poder. La premsa lliure. Zola. Watergate. Kapuscinski. Ah no!, cony!, què Zola ni qué niño muerto si ací estem en territori salvatge. El quart poder és seu. Amb la creu penjada al coll, tres il·lustres redactores de Ràdio Luz -"promoció del 69"- ens han mostrat les claus de com Jalar -en majúscula- com si ho anaren a prohibir demà. Una lliço magistral per a tot amant d'allò gratuit. Un altre cubata, per favor.

Dintre d'aquest zoològic social destaca l'amor i respecte per la justícia. Si jo estiguera imputat en el Cas Gürtel, crec que no seria capaç de ballar com ho feia Rafael Betoret. Mare de Déu! Quina manera de remenar l'esquelet. Entre cubata i cubata l'imputat més elegant del Cas Gürtel -al meu parer; eixes ulleres de pasta són la òstia!- es va beure la seua imputació sencera, a la salut de De La Rúa. Picassent és un destí que els queda lluny a tota esta panda. Un cubata, per favor.

Eixim de la jungla sociopolítica i entrem a la jungla urbana. València en Falles!


5 comentaris:

aurora ha dit...

Jajaja, una crònica molt divertida!

Laura Sánchez i Sergi Flores ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Marc Peris ha dit...

Bé, Manfredi, sóc jo. Darrerament em passen estes coses.
Ups, creia que era el blog d'un altre amic, hehehe...

Marc Peris ha dit...

Joer, Manfredi, una ocasió memorable, pel que pareix...
Jo aposte per abocar un litre d'LSD a la coca-cola, i així, matar la qüestió. Potser ja ho ha fet algú i no ens hem adonat, perquè fa temps que la situació sociopolítica valenciana pareix un viatge d'àcid.
Ara pots esborrar el de dalt...

Alfredo Leopoldo Manfredi Torrecuadrada ha dit...

No et penses que no ho vaig pensar. Un bon viatge d'LSD i la fauna voria les coses d'una altra manera, sense dubte... L'any que ve sere jo qui vaja d'LSD... Enguany em vaig conformar amb fumar-me un parell de porros i consumir un nombre indeterminat de cubates.