dimecres, 17 de març del 2010

Esther Franco, un paper peculiar


La dona que acompanya a Vicente Sanz a declarar en la fotografia de dalt és Esther Franco Aliaga. Diputada del Partit Popular en les Corts Valencianes i esposa de Vicente Sanz, denunciat per assetjament sexual per tres treballadores de Canal 9.

Quin paper més pecualiar, no?

Més encara quan la citada diputada és membre de la Comissió de la Dona i de les Polítiques d'Igualtat, no? La imatge de Franco Aliaga acompanyant al suposat pervertit a declarar al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Paterna, resulta sorprenent. Les periodistes que han denunciat a l'ex cap de personal de Canal 9 van enregistrar un video en càmera oculta que han vist diputats del PSPV, López Jaraba i, evidentment, la jutje.

Condemna Esther Franco al seu marit?

Ho dic perque en 2003 Esther Franco va presentar una proposició no de llei en el Parlament valencià amb una condemna de "qualsevol tipus de violència contra les dones". També pertany a la Comissió espacial per a l'estudi de la violència de gènere. El 8 de Març del 2008 el sindicat dretà CSIF va premiar a Esther Franco "pel seu esforç i la seua feina per la defensa de la integració i la igualtat de les dones en la societat". S'esforçarà en sostindre a les tres trebaladores que han denunciat al seu marit?


Per cert, en un altre ordre de coses, l'advocat del presumpte pervertit és Francisco Puchol-Quixal y de Antón [en el centre a la fotografia], de Jiménez de Parga Abogados, sinònim de preus estratosfèrics. Com es recordarà Sanz fou l'autor de la famosa frase "estoy en política para forrarme" en conversació amb l'actual conseller de Telefónica, Eduardo Zaplana. Com a recompensa pels favors prestats en una època intensa per al PP valencià Sanz fou colocat en Canal 9 i la seua dona en les llistes del PP i posteriorment en el Parlament valencià. La cosa ha durat quinze anys, des del 1995 fins a la denúncia per assetjament sexual. Puchol organitzà, com a president del Club Encuentro Manuel Broseta, la polèmica presentació del llibre El acierto de España en Valencia (oficialment escrit per Zaplana però que contenia diversos paràgrafs plagiats sense massa miraments). Ara defensa a Vicente Sanz.

2 comentaris:

aurora ha dit...

déu meu, quina fauna.

Marc Peris ha dit...

És com la dona de Rodrigo De Santos, àlies, la pepera ( el Rodrigo, no la seua dona), que acompanyava al seu marit al judici per abusos sexuals als fills d'uns amics de la parella.
L'element argumentava que els xiquets " me han malinterpretado, no son de esta cultura ". Caga't lloret!