dimecres, 26 de desembre del 2007

Documentals


Ací va una selecció dels millors documentals que he vist a Internet en les darreres setmanes:

-La Escuela Francesa
La doctrina francesa y el terror en América Latina
Aquest magnífic documental de la periodista francesa Marie-Monique Robin analitza la influència de França en les dictadures militars llatinoamericanes. Amb un treball d'investigació genial, Robin explica com els coneixements adquirits durant la desfeta d'Indoxina són aplicats en Argèlia (cf. La Batalla de Argel) i exportats anys més tard a països como ara Argentina.

-El Negocio de las cárceles
Documental de 55' d'una productora francesa que analitza l'exportació de la privatització de la presó des dels Estats Units cap a Europa. Més informació a La 2

-War on democracy
Documental de John Pilger -subtitulat en castellà- sobre la guerra contra la democràcia dels Estats Units a l'Amèrica Llatina centrant-se en el cas de Veneçuela i els paralelismes amb la injerència dels anys 70 a Xile.

-Control Room
Documental sobre guerra i propaganda amb ocasió de l'ocupació militar i posterior extermini de milers d'iraquians inocents per part dels EUA. Centrat en Al Jazeera

-Nuevas caras, el mismo objetivo
Documental del periodista valencià afincat a Caracas David Segarra sobre el moviment estudiantil opositor a Veneçuela i els seus vincles amb l'exterior.

-La doctrina del xoc
Minidocumental de Naomi Klein, autora dels llibres 'No Logo' i 'La doctrina del xoc'

-R.E.A. Una història del graffitti a València
Documental sobre el graffitti a la ciutat de València.

-Amnesia Films
Blog d'un actiu grup de joves valencians d'audiovisuals.

1 comentari:

aurora ha dit...

Benvingut a la blocsfera, company Alfred. Veig que has començat amb força, continua així, que vas per bon camí. I gràcies pels docus, alguns que no coneixia m'han agradat molt. Salut!