dijous, 7 de febrer del 2008

Els cambrers d'ahir i d'aviu


Miguel Ángel Arias Cañete és la canya. La puta canya. "La mano de obra de inmigrantes ya no es cualificada. Ya no quedan camareros como los de antes". Amb aquesta oració buñueliana es quedava avui Cañete més ample que ningú. "Aquellos camareros maravillosos que teníamos, que le pedíamos uno cortado, un nosequé, mi tostada con crema, la mía con manteca colorada, cerdo, y a mí uno de boquerones en vinagre y venían y te lo traían rápidamente y con una enorme eficacia". La cosa comença a adquirir tocs molt surrealistes. És la clàssica història del polític i el guinyol. Qui dirigeix a qui? En aquest cas crec que tothom coincidirà amb mi en que Cañete ha superat el seu propi guinyol llargament. També ha retat als crítics a visitar un col·legi de la perifèria de Madrid per a comprovar la no integració dels xiquets i xiquetes inmigrants. (Quina criminalització més prematura, no?).

Aquest matí llegia en El País les declaracions telefòniques de Filip Dewinter, líder del partit d'extrema dreta Vlaams Belang (20 % del vots a les darreres eleccions del passat Juny a Bèlgica) a la corresponsal segons les quals "hoy no hay verdaderos partidos de derechas en Europa. La mayoría se están convirtiendo en socialdemócratas que abusan de la corrección política y no hablan de las preocupaciones reales de la gente como la inmigración. Tal vez la excepción sea el Partido Popular español, un verdadero partido de derechas, pero los demás...". La frase va que ni pintada per a l'anunci que ha fet Mariano Rajoy sobre les propostes en matèria d'inmigració que ha incorporat el PP al seu programa electoral. I molts mitjans i opinion makers ja han advertit del tufillo filoracista i xenòfob que despren la proposta. Evidentment no tots. Els acòlits mantenen una impactant visió de l'assumpte. També s'ha dit que la proposta ha estat una burda còpia de Nicolas Sarkozy. I, de fet, aquest va calcar la idea del Front National de Jean Marie Le Pen. Un dels motius de l'ostió electoral de l'FN -després d'aquell 17% dels vots als anteriors comicis- fou precisament l'atracció de Sarkozy per al públic de l'extrema dreta (molts d'ells pertanyents a les classes treballadores de les perifèries tradicionalment votants del Partit Comunista). Si a això afegim els seus antecedents de racisme insultant -racaille- la victòria electoral del nou líder de la dreta francesa deu molt a les propostes de Le Pen. Un debat prou interessant ha estat qui ha guanyat amb aquesta jugada, l'FN amb l'adaptació de les seues tesis per part de la dreta governant o la dreta francesa obtenint el rèdit electoral dels ultres. Però tornant al tema que ens ocupa, resulta francament impactant comprobar que quatre dels cinc punts del programa electoral de l'FN en matèria d'inmigració han estat calcats i reciclats per la banda de Rajoy.

La verborrea d'Arias Cañete no té límits i afirma que els inmigrants han descobert "la grandeza del sistema sanitario español" (punt 1 del programa electoral de l'FN). Curiosa afirmació d'un dirigent d'un partit que ha encetat el procés de destrucció de la sanitat pública madrilenya per a que els rics puguen passar el postoperatori en una habitació individual. A quina "grandeza" es referirà Cañete? Als 400 homicidis del Sendero Luminoso liderat pel Dr. Dead o a les trituradores fetals de les clíniques invocades per l'ex primera dama?. Una altra còpia en aquest orgia de control C + control V del PP és el punt referent al reenviament dels inmigrants als seus països d'origen (punt 3.1 del programa electoral de l'FN). Finalment un altre aspecte extremadament preocupant és l'expulsió proposada per als inmigrants que cometen delictes (punt 3.3 del programa electoral de l'FN). Seran tots els delictes, des de lladres de xicles fins assassins en sèrie? Tenen els espanyols el dret a la reinserció i els inmigrants no? Què fa superiors -jurídicament- als nacionals respecte als inmigrants? I finalment, l'examen de patriotisme/ciutadania/costums (punt 5.1 del programa electoral de l'FN) proposat per eixe geni electoral que és Rajoy.

Si. Ja no queden cambrers com els d'abans, "que le pedíamos uno cortado, un nosequé, mi tostada con crema, la mía con manteca colorada, cerdo, y a mí uno de boquerones en vinagre y venían y te lo traían rápidamente y con una enorme eficacia". Con una enorme eficacia. No em puc resistir a comentar la frase formulant-la psicomatemàticament:

(Cortado+nosequé+tostada con crema+tostada con manteca colorada+cerdo+boquerones en vinagre)XAquellos camareros maravillosos que teníamos=PP

Jo seguisc esperant que algun dia els inmigrants de diversa nacionalitat es facen amb el poder en aquesta península anomenada Espanya. Que introdueixen un poc de sentit comú, per favor!

Pd. Poesia spam en La Patata de la Libertad. I pamflets antipsiquiatria a La Escuela Moderna. Desternillants.

1 comentari:

Antoni Puig Solé ha dit...

Però: Qui és l'amo del bar on el senyor Cañete menja les tapes?.Qui contracta als cambrers?.Qui els obliga a treballar llargues jornades?. Qui els paga salaris minsos? Qui fa benefici gràcies al seu treball?.Qui els explota?.