dijous, 9 d’abril del 2009

Continuen Camps, Acebes i Ana Botella admirant el seu líder pederasta, homosexual i violador?


I no em referisc a José María Aznar sinó a Marciel Maciel Degollado, fundador i líder dels Legionaris de Crist. És una pregunta que em faig sovint darrerament arran de la investigació ordenada pel papa sobre aquest grup ultrafonamentalista catòlic creat al Mèxic i exportat a l'Estat espanyol durant el franquisme. La 'visita apostòlica' -eufemisme del Vaticà per a referir-se a una investigació interna- es produeix després que es coneguera que Maciel va tindre un fill secret. I és que la història del Legionaris de Crist ha estat envoltada de nombrosos escàndols per abusos sexuals a xiquets en les escoles que gestionava el grup. Al Mèxic, dècades després dels abusos, les víctimes de Maciel aconseguiren reobrir el cas i es va descobrir com la jerarquia de l'esglèsia catòlica mexicana col·laborà per a silenciar el cas (igual que la jerarquia catòlica xilena col·laborà en que l'assassinat d'Antoni Llidó, sacerdot valencià membre del MIR, quedara impune). Els seguidors de Maciel al Mèxic (entre els quals hi havia importants empresaris i polítics) van dur a terme una guerra bruta econòmica contra tothom que informara sobre els abusos, com fou el cas del Canal 40. Hi ha una nota de premsa molt curiosa a la seua web on Álvaro Corcuera, un dels màxims capos del grup sectari (concretament el director general) diu: "Sentimos profunda gratitud al Santo Padre por su cercanía y esta ulterior ayuda que nos ofrece" (en referència a la investigació del Vaticà sobre el desfassat Maciel Degollado. Es pot ser més hipòcrita?).

A l'Estat espanyol s'ha parlat relativament poc d'aquest grup sectari. Ana Botella i Ángel Acebes són membres dels Legionaris de Crist. També es vincula al grup a l'ex ministre de justícia del PP, José María Michavila i al nostre president Francisco Camps. A més de grans fortunes com ara Alicia Koplowitz. Gustavo Cisneros, conegut empresari dels mitjans de comunicació i un dels protagonistes del colp d'Estat contra el govern democràtic veneçolà en Abril del 2002, també forma part dels Legionaris de Crist. També controlen la Universitat Francisco de Vitoria i els col·legis Cumbres, un dels quals està, per cert, a València.

La gendarmeria vaticana s'integrà fa poc a Interpol però no signà els acords d'extradició internacional, tal com comentava Xavier Vinader. Així el Vaticà podrà continuar acollint sacerdots perseguits en els seus països d'origen (especialment els EUA) per violació i abusos de menors que es refugien a l'Estat del Vaticà, com explica aquest magnífic documental. Un altre episodi en la llarga història criminal de la jerarquia catòlica.

Foto: Joan Pau II amb el pederasta Marciel Maciel.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aunque comparto el fondo de lo que escribes, creo que unir el título del post una orientación sexual (la de homsexual) con dos delitos (la pederastia y la violación) no es demasiado afortunado.
Aunque para los personajes a los que mencionas, probablemente sean (al menos de cara al público) tan pecaminosas unas cuestiones como otras, creo que no deberíamos unirlas.

A Khudori Soleh ha dit...

salam. I cant understand but I interested. pleases visit to my site. thanks