dijous, 17 de juliol del 2008

Coses (lamentables) que passen a València


Per fi! ALELUYA. Han passat 6 anys. Sis anys d'anomalia judicial. L'ex alcalde d'Orihuela i ex conseller del govern autonòmic d'Eduardo Zaplana, Luís Fernando Cartagena, ha entrat al talego Alicante II (Villena) que és on hauria d'estar des que fou condemnat (en 2002) per l'Audiència d'Alacant a quatre anys de presó per apropiar-se (furtar sent un càrrec públic amb la complicitat de l'empresari Ángel Fenoll -condemnat a un any de presó-) d'una donació de 49.000 euros d'una congregació religiosa. (Ara aprendrà la monja superiora a no fiar-se de polítics corruptes del Partit Popular). El passat mes de Maig el Consell de Ministres del govern espanyol va denegar l'indult que l'ex conseller demanava. Per cert, Agustín García Gascó no ha protestat ni criticat l'actuació de l'ex conseller de Zaplana (amic, per cert, de García Gascó que va gestionar el seu divorci). El govern de Zapatero es dedica a disoldre la democràcia a base de lleis però un ex conseller del PP furta una pasta a les religioses estes del burka i ací no passa res. Aquí paz y allá gloria. Tot i això és una exelent notícia. Per cert, ja van gairebé una desena de jutjes en el Cas Fabra. Vorem algun dia la imatge de Carlos Fabra accedint a un mòdul d'Alcalà Meco?

El refugi del Carrer Serrans del barri del Carme pateix directament la política genocida de l'Ajuntament de Rità Barberà amb els barris històrics de València. Els edificis propers al refugi cauen demacrats després d'anys de no-inversions i passotisme institucional premeditat. És increïble que refugis de la Guerra Civil, amb un valor històric incalculable, on els veins i veïnes del barri del carme es protegien de les bombes de Francisco Franco, no es converteixen en museus de la memòria. Tot al contrari els edificics del voltant van morint. Per cert és la tercera vegada en deu mesos que passa el mateix.

No volia deixar d'escriure unes ratlles (les ratlles també es poden escriure no només esnifar) sobre l'actor valencià Ferran Gadea, protagonista d'una sèrie de Canal 9 anomenada 'L'alqueria blanca'. Gadea apareix en un vídeo donant suport públic al PSPV i, en concret al seu candidat (anomenat renovador) Jorge Alarte. Em pregunte quant de temps tardarà Canal 9 en finiquitar el contracte de l'actor que interpreta el personatge de Tonet. No tinc absolutament res en contra de Gadea (ni tan sols pel fet que simpatitze amb un partit tan sumament patètic com ara el PSPV-PSOE) però si contra la sèrie a la qual treballa. Un absoluta i reconeguda infàmia. Un bodrio. Si 'Cuéntame' era infumable, aquesta recreació dels anys 60 a l'Alcoià resulta delirantment casposa (normal, per una altra banda, si ens fixem en el context de la televisió autonòmica). He intentat en nombroses ocasions veure un capítol sencer guiat per la meua irresistible atracció cap a tot allò caspòs o casposista (amb més interés inclús quan el producte és del cap i casal). M'ha resultat impossible. Per cert, Canal 9 te un deute de 1.140 milions d'euros i una audiència del 12.1%...

Pd. Aquest dissabte tinc un casament (l'odi que senc cap a aquest tipus d'events supera qualsevol límit moral o antropològic). He de compra-me roba per a l'ocasió i anar. M'ha agradat el comentari de la filla de Curry Valenzuela (la hooligan del PP a Telemadrid) sobre un casament molt particular. M'ha agradat especialment el final: "Ante este panorama llego a la conclusión de que lo mío no es cuestión de rebeldía sino de simple autodefensa".

Foto: El reu Luís Fernando Cartagena i el seu compinxe, l'empresari Ángel Fenoll.

1 comentari:

aurora ha dit...

Hola Alfred! Què tal? Mira, jo ací en casa del Marc, de luxe. M'has convençut per no anar a veure Oh, Jerusalén. La veritat és que no en tenia ni idea que era un pamflet d'eixe estil, de fet, com que havia llegit alguna cosa de Dominique Lapierre que m'havia agradat, doncs bueno... però ara ni de conya. El dilluns passat vaig estar a punt de veure-la però al final vam triar una altra: Antes de que el diablo sepa que has muerto, que està prou bé.
Per cert, veig que has estat actualitzant el blog a saco paco... això vol dir que estàs avorrit? Espere que no. Et pegue un toc este finde. Au!!