diumenge, 17 de maig del 2009

Democràcia meravellosa i pluscuamperfecta (però sense democràcia)


Amb una lectura ràpida de l'informe de la Fiscalia i de l'auto del Tribunal Suprem sobre la il·legalització d'Iniciativa Internacionalista tinc algunes conclusions:

-"O se está con los votos o con las bombas", deia el ministre de l'Interior. L'amanida discursiva de "entorno de ETA"+"vinculaciones"+"satélites de ETA"+"izquierda abertzale"+"ETA/Batasuna"+"listas blancas" significa que el front nacionalista espanyol, que s'autodenomina representant de l'Estat de dret (en una macabra paradoxa segons la qual aquells que il·legalitzen formacions polítiques ho fan per i emprats per l'Estat de dret), impedirà sistemàticament que una significativa proporció de l'electorat basc estiga representat en les institucions municipals autonòmiques i europees. Curiosa forma de caminar cap a la pau.

-Alguns magistrats de la sala del Suprem expressaren els seus dubtes sobre la sufuciència de les probes aportades per la Fiscalia. Avui El Mundo alertava contra aquests magistrats (i sobre tot sobre el fet que no hi haja un patró ideològic -tot al contrari es tractaria d'un patró purament jurídic- darrere d'aquests magistrats): "La circunstancia de que los magistrados más modernos de la Sala hayan entrado en los procesos de ilegalización con tono crítico es todo un dato a tener en cuenta por el Gobierno y el Ministerio Público de cara a futuras impugnaciones, máxime si se tiene en cuenta que detrás de esa postura no hay un sesgo ideológico común: mientras que [Alberto] Jorge y [Isabel] Perelló son de talante progresista, [Lourdes] Arastey y [Benito] Gálvez son conservadores". Avui dia aquestes excentricitats no es veuen amb bons ulls. Preocupa que magistrats de dreta caminen a contracorrent del camí traçat per l'Estat (però no era el Poder Judicial independent?).

-Si vostè va asistir dues dècades enrere, l'any 1989, al soterrament d'un diputat abertzale assassinat [em referisc a Josu Muguruza], no importa que en aquell moment HB fóra legal, vostè serà assenyalat/da per la Fiscalia com a part de l'entramat d'ETA avui dia, en 2009. Que ha asistit vostè a una manifestació perfectament legal l'any 1998? Que ha signat vostè un manifest per la pau i contra la il·legalització de Batasuna? Que escriu vostè habitualment en un periòdic legal però abertzale?* Doncs vostè és una prova de l'estratègia d'ETA vers les eleccions autonòmiques. "O se está con los votos o con las bombas" [malgrat que no hi haja bombes].

-Una lectura ràpida a l'informe de la Fiscalia permet observar com les Forces i Cosos de Seguretat de l'Estat (espanyol, evidentment) mantenen un impressionant control sobre activitats perfectament legals tant en el País Basc com a la resta de la Península com manifestacions, conferències, etc. En la seua edició d'avui el corresponsal d'El Mundo a Buenos Aires relatava: "Sólo un novato en la política [es refereix a un dels candidats opositors, Francisco Narváez], como el rubio empresario, podía no estar enterado de que la SIDE [serveis serets] obedece las órdenes de Néstor Kirchner y que su principal función en estos días es la de espiar y acosar a sus oponentes y si hace falta, a sus propios camaradas dentro del Partido Justicialista". Evidentment això només passa es països amb democràcies subdesenvolupades i tercermundistes com Argentina i no en la meravellosa, octogenària i pluscuamperfecta democràcia espanyola...

*Totes aquestes hipòtesis són alguns dels arguments que es gasta la Fiscalia per a assenyalar gent com els escriptors Alfonso Sastre i Carlo Frabetti o les dirigents Doris Benegas i Ángeles Maestro (ex diputada, per cert, d'Esquerra Unida), entre molts altres.

3 comentaris:

Elvar ha dit...

No vos preocupeu, he iniciat el proces per a ilegalitzar el PP.

http://chinomuerto.blogspot.com/2009/05/ilegalizacion-del-pp-ya.html

Alfredo Leopoldo Manfredi Torrecuadrada ha dit...

És tot un honor que el tipo del Chino Muerto deixe comentaris en el meu blog!

Elvar ha dit...

Gracies, per a mi també ho es, passa´t un día pel meu i si vols escrius algo. Salutacións en directe des d´Osaka!