diumenge, 10 de maig del 2009

Morir (avui dia) al metro de Madrid


Avui diumenge El País publica el video de les càmeres de seguretat del metro de Madrid que van captar l'assassinat de Carlos Javier Palomino, apunyalat per un militar neonazi, Josué Estébanez de las Heras. La víctima i els altres joves es dirigien a protestar contra un acte xenòfob organitzat per un partit d'extrema dreta.

El video mostra la barbàrie de la violència neofeixista, la violència extrema, cinematogràfica i absurda que les institucions pertinents no s'encarreguen de limitar o controlar. De fet, segons afirmava l'advocat de la família de Carlos, Erlantz Ibarrondo, el Ministeri de Defensa i l'Exèrcit espanyol seran considerats responsables subsidiaris davant la família de la víctima en cas que l'assassí es declare insolvent.

El fiscal demana 29 anys de presó. Espere que es passe els 29 anys íntegres empresonat. Però realment els (co)responsables de la violència d'extrema dreta són aquells que des dels despatxos de les delegacions del govern i del Ministeri d'Interior autoritzen actes neonazis i no ataquen els grupuscles ultres.

La propera víctima pots ser tu. O jo. O ella. Morir avui dia al metro de Madrid...