dissabte, 23 de maig del 2009

Estava Juan Cotino amb Escrivà de Balaguer a València?


El líder d'eixa màfia politicoeconòmica autodenominada Opus Dei, José María Escrivà de Balaguer, visità València en diverses ocasions, la darrera l'any 1972, segons aquesta peça propagandística elaborada per adeptes de per ací. Puc imaginar-me el nostre no-flamant conseller Juan Cotino agenollat junt a la resta de vailets opusdeistes davant el fundador de la secta. El vídeo no té en si mateix molt d'interès (més enllà de fumar-te un peta d'herba i riure't una estona) però tinc algunes conclusions.

-Escrivà de Balaguer utilitza la famosa tècnica de marejar una estona a l'interlocutor que li planteja una pregunta per a improvisar una resposta. En algunes ocasions ho fa de manera realment còmica com quan per a respondre a una pregunta d'ordre metafísic d'una jove adepta comenta la bellesa inmaculada de València, de les falles, de les flors, de la mar...

-Sempre afirma que ell no parla de política sinó de religió. Aquesta és l'afirmació més falsa que expressa en aquest delirant vídeo.

-Les activitats mafioses en l'àmbit econòmic i polític de l'Opus Dei (en democràcies tan avançades com l'Espanya de Franco o Xile amb Augusto Pinochet) al més alt nivell no mereixen cap comentari del líder.

-Les professores del Guadalaviar, eixe col·legí de l'Opus Dei (segregat per sexe, evidentment) que hi ha a València, mantenen uns preocupants plantejaments estètics i ideològics.


Nota: Un documental realment interessant i crític és aquest, titulat Opus Dei, una cruzada silenciosa.

2 comentaris:

Marc Peris ha dit...

Uff, quina tropa!
El tipo era una espècie de predicador barat, ja que com a argument només tenia l'arrogància.
Pecat de supèrbia?

Alfredo Leopoldo Manfredi Torrecuadrada ha dit...

Predicador barat és una gran definició. Però allò important no és com de bé predicara Escrivà de Balaguer, sinó com de bé prevaricaven (quin joc de paraules) i mangonearen els fontaners de l'Opus en Xile o en els ministeris franquistes. És interessant la síntesi de l'Opus Dei entre sectarisme, capitalisme i corrupció mafiosa...